Goed geslaagde eerste Club wedstrijd ORCF.

 

Op zaterdag 19 April werd er in Surhuisterveen bij café ’t Jachtfjild de eerste wedstrijd verreden van het Open Club kampioenschap van de ORCF. De wedstrijden begonnen 's morgens om 10.00 uur met eerst een briefing van de wedstrijdleider Ritske Reitsma. De coureurs hadden zich eerst ingeschreven en de frequenties van de zenders werden gecontroleerd, zodat er geen storing kon ontstaan tijdens de races.

 

De wedstrijd begon met totaal dik 32 coureurs die zich via drie series van 8 minuten konden plaatsen voor de A, B en C Finales. Er werd gereden op tijd en wie in die 8 minuten de meeste ronden aflegde en dat ook nog eens deed in de snelste tijd, die konden zich plaatsen voor de diverse finales. In de A finale plaatsen zich rechtstreeks de snelste 6 coureurs van de series.

In de B finale de volgende 6 snelste coureurs en in de C finale de overige rijders.

 

Er werd om ongeveer 2 uur s’middags begonnen met de C finale waar de eerste drie zich konden plaatsen voor de B finale. De C finale werd verreden over 15 minuten en de snelste drie van deze finale waren Meint v.d. Galien, Anne Gorter en Sikko Pander zij plaatsten zich op deze manier dus voor de B finale.

 

Voor de B finale hadden de nummers 7 t/m 12 van de series zich rechtstreeks geplaatst, aangevuld met de eerste drie coureurs uit de C finale.

Dit beloofde een mooie strijd te worden, want in deze finale zaten onder andere Sjouke v.d. Veen, Johan Brouwer, Erwin Hut die trouwens eerst voor de tweede keer mee deed, Wibo Kats, Roy Stegeman en Renze Postma en natuurlijk de eerste drie van de B finale. Zij maakten er een mooie strijd van en na 20 minuten racen,  waren het de volgende drie coureurs die zich hadden geplaatst voor de A finale; Sjouke v.d. Veen had de meeste ronden afgelegd, daarna was het toch nog Johan Brouwer die als tweede over de streep kwam. Johan had voor aanvang van de B finale nog problemen met de auto, maar deze werden gelukkig op tijd verholpen. Als derde wist Erwin Hut zich te plaatsen voor de A finale.

 

Na een kleine pauze kon er worden gestart met de A finale die over in totaal 30 minuten zou worden verreden, dit beloofde een mooi klapstuk van de dag te worden. In deze A finale hadden  rechtstreeks de volgende coureurs zich geplaatst: Hendrik Jan de Vries uit Leeuwarden, Teun v.d. Wey uit Drachten, Chris de Vries uit Leeuwarden, Sicco v.d. Mei uit Beetsterzwaag, Johan Pander uit Drogeham en Rene Leerstra uit Drachten. Hendrik Jan had in de series de meeste rondes afgelegd, namelijk 18 ronden in 8 minuten.

De finale met in totaal 9 coureurs aan de start werd een prachtige strijd met in het begin de gebroeders de Vries aan de leiding, maar helaas moest Hendrik Jan met pech het rennerskwartier opzoeken, hij kwam later wel weer terug op de baan, maar had toen al te veel tijd verloren. Helaas voor Rene Leerstra moest hij meteen bij de start al de strijd staken. Ook Johan Brouwer, die voorafgaande aan de wedstrijd had gemeld dat hij al een plekje in prijzenkast had vrijgemaakt, moest ook de strijd staken. De strijd om de kop ging nu tussen Chris de Vries en Teun v.d. Wey, Sicco v.d. Mei en Johan Pander. Zij reden allemaal nog steeds in de zelfde ronde en dat beloofde nog wat te gaan worden. Helaas ook voor Chris kwam het pechduiveltje bij hem om de hoek kijken, hij moest de strijd halverwege staken. Dit betekende voor Teun dat voor hem nu de weg vrij was, maar hij werd op de hielen gezeten door Sicco en Johan en daar weer achter Sjouke en Erwin. Aan het eind van de 30 minuten tellende A finale kreeg Johan te maken met materiaal pech, zijn voorwielophanging ging kapot.

Helaas voor hem natuurlijk, maar na 30 minuten voluit racen (crossen) was het wederom Teun die de eindoverwinning mee naar huis kon nemen, gevolgd door Sicco en als derde werd Sjouke geklasseerd.

 

De ORCF kan op een geslaagde wedstrijd terug zien, ook was het s’morgens nogal koud, maar kortom een prachtige dag. Wilt u trouwens meer info, kijk dan eens op de internetsite, dit is te vinden op WWW.ORCF.COM.